Zoon Erwin Koeman aan de slag voor RTL

Sportfanaten Len Koeman (foto: rechts), de zoon van Erwin Koeman, en Jean-Paul Rison werken voor RTL XL aan een dagelijks programma over de Tour de France. De eerste aflevering van Touring La France is zaterdag te zien op de videosite. Dat heeft het mediabedrijf laten weten. De twee jongemannen zullen op het moment dat de wielrenners Nederland verlaten met slechts een rugzak en een tent achter het peloton aan reizen. “Elke ochtend moeten ze een lift zien te vinden naar de finish plek.

Touring le France wordt geproduceerd door sportplatform Yiro, een van de content creators van RTL MCN, RTL’s ‘multi channel netwerk’, een platform voor online videomakers.

Daan de Lange, manager van RTL XL, is enthousiast. “Dit is de eerste keer dat er unieke content wordt geproduceerd voor RTL XL over de Tour de France. De videoserie Touring La France is een mooi voorbeeld hoe we binnen RTL een koppeling kunnen maken met de content die de creators van ons multi channel netwerk bieden.”

Joris Boerhof, co-founder van Yiro, is blij met de samenwerking met RTL XL. “Op deze manier zien niet alleen onze fans wat zich allemaal afspeelt rond de Tour de France, maar bereiken we een nog breder publiek.”

RTL XL gaatde komende maanden vaker samenwerkingen aan om zelf content te produceren voor het platform.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen