‘Tv-optredens verklapten drugsprobleem Ferry Doedens’

Foto: RTLDe drugsverslaving van Ferry Doedens komt bij Jim Geduld niet als een verrassing. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Geduld is in het verleden ontslagen bij Goede Tijden Slechte Tijden vanwege een drugsprobleem, net als Doedens. “Ik zie mezelf. Het is bijna een herhaling van wat mij 15 jaar geleden overkwam. En medelotgenoten zeiden het ook al: het zenuwachtige, dat zeer aanwezige, altijd aan het woord willen zijn, ogen die snel van links naar rechts gaan. Nee, het verbaast me niets.

De reden van Doedens’ ontslag is het niet nakomen van productionele afspraken, maar het drugsprobleem ligt daar aan ten grondslag. “Ik kwam toen ook vaak te laat of helemaal niet opdraven. Of ik verscheen half bezopen op de set“, vertelt Geduld. “Het hele draaischema kwam in de war.”

Geduld was in eerste instantie niet onder de indruk van de waarschuwingen van GTST. “In mijn tijd stapte een collega op me af: ‘Jimmy, doe eens wat rustiger aan’. Met een regisseur ben ik eens gaan wandelen op de hei. Maar pas toen iedereen zich van mij distantieerde, viel écht het kwartje.

Tot slot geeft Geduld zijn mede-BN’er nog een advies: “Begeef je alleen onder mensen van wie je zeker weet dat ze het beste met je voorhebben. Zoek met hen de rust op en maak een stappenplan. Aanvaard hulp.

Lees meer artikelen over Ferry Doedens

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen