Topcijfers voor De Slimste Mens: seizoensrecord

De Philip Freriks-show De Slimste Mens heeft dinsdagavond voor de tweede keer in zijn geschiedenis de grens van 1,6 miljoen kijkers aangetikt op NPO 2. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Slimste Mens was met exact 1,6 miljoen kijkers de grote winnaar op prime time. De tv-quiz bezorgde NPO 2 een marktaandeel van 27 procent, wat voor die zender een ongelooflijk hoge score is. Het aandeel ligt 334 procent boven het laatste maandgemiddelde van het tv-station.

De meest bekeken aflevering van De Slimste Mens was afgelopen januari te zien. Toen stemden 1,621 miljoen mensen af op het KRO-NCRV-programma van producent Skyhigh TV.

De Slimste Mens begon ooit op de tv-zender Talpa van John de Mol met Linda de Mol als presentatrice. Later was de show ook nog te zien bij RTL 4 met Martijn Krabbé aan het roer.

Die versies kwamen echter nooit tot de hoge scores die Philip Freriks en zijn compagnon Maarten van Rossem neerzetten. Elke editie weer vieren zij kijkcijferfeest.

Update: Stichting KijkOnderzoek heeft de kijkcijfers van dinsdag 28 juli op donderdag 30 juli aangepast. De Slimste Mens trok geen 1,6 miljoen, maar 1,5 miljoen kijkers, goed voor een marktaandeel van 26 procent.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen