Toine verbaasd over vertrek Jack van Gelder bij NOS

Toine van Peperstraten is verbaasd over het vertrek van Jack van Gelder bij de NOS. Dat heeft de presentator, die in 2013 overstapte van de NOS naar FOX, gezegd op Radio 538. Van Gelder gaat in de nadagen van zijn carrière aan de slag voor Sport1. “Laat ik het zo zeggen: ik was erg verbaasd over het vertrek van Jack. Ik dacht echt dat hij zou blijven bij de NOS. Jack is natuurlijk al iets ouder dan ik en ik dacht: hij gaat mooi zijn laatste jaar uitzitten bij de NOS. Ik was daar erg verbaasd over.

Volgens Van Peperstraten gaat Van Gelder nog wel merken dat hij straks weg is bij de NOS. “Je merkt wel dat de NOS en Studio Sport een ontzettend goedlopende trein is. Er werken zo veel mensen met kwaliteit. Je bent er dan zelf een klein radartje in.”

“Bij een andere partij, zoals FOX bij mij of straks Sport1 voor Jack, moet je de kar zelf gaan trekken. Je moet de kijkers één voor één gaan werven. Dat zal Jack gaan merken.”

Daar staat veel vrijheid tegenover, aldus Van Peperstraten. “Ik denk dat hij veel vrijheid krijgt en dingen kan gaan doen die hij bij Studio Sport niet deed. Het is een uitdaging, maar je mist ook het automatisme bij de NOS.”

Zelf werkt Van Peperstraten sinds zijn vertrek bij de NOS al jaren in de luwte. “Ik ben naar FOX gegaan om de ambities van het open kanaal. We zouden eigenlijk ook gewoon de samenvattingen gaan uitzenden op zondagavond. Binnen een jaar. En FOX Sports, het abonneegedeelte, zou daarbij komen.”

FOX besloot na het binnenhalen van Van Peperstraten om de rechten gewoon weer in sublicentie aan de NOS te geven. “Het open kanaal is een beetje tegengevallen. Dat zat niet mee. Mijn speelveld kwam veel meer te liggen op het abonneegedeelte.”

Van Gelder heeft de afgelopen tijd in diverse interviews aangegeven dat hij in zijn laatste uitzending voor de NOS niet zo gaat huilen als Van Peperstraten deed in zijn laatste NOS-uitzending.

Vanavond debuteert Van Peperstraten als Champions League-presentator op SBS 6.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen