‘Sportrechten van levensbelang voor traditionele tv’

NOS-directeur Jan de Jong maakt zich terecht zorgen over de leegloop van sportrechten bij de NPO. Dat vindt mediajournalist Thijs van Soest, schrijft hij op Volkskrant.nl. Volgens Van Soest is het binnenhalen van de Olympische Spelen door Eurosport een ‘gamechanger van formaat’, omdat lineaire zenders alleen met live-tv kunnen overleven in een nieuwe tv-wereld vol ‘on demand’-programma’s. “Onderscheiden doen zenders zich in de toekomst niet meer met tv-series en films.

Tv-series en films kijkt men straks vooral nog via diensten als Netflix, dat in Nederland al ruim 1 miljoen abonnees heeft, aldus de mediajournalist. De kijker bepaalt in toenemende mate liever zelf wanneer hij of zij een serie kijkt.

Met live-tv kunnen tv-zenders urgent blijven, aldus Van Soest. “Voor traditionele tv-zenders die in dit geweld willen overleven is de jacht op de nog overgebleven sportrechten geopend.

Niet alleen Eurosport, maar ook SBS 6 heeft een grote vangst gedaan. Die zendt na de zomer de Champions League uit. “Daarmee kan het eindelijk iets van een vuist maken tegen de concurrentie van RTL4 en de NPO.

Lees ook: Sportrechten van levensbelang voor traditionele tv

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen