Sportkoepel NOC*NSF baalt van Spelen bij Eurosport

Maurits Hendriks, de technisch directeur van NOC*NSF, vindt het jammer dat de tv-rechten van de Olympische Spelen naar Eurosport verhuizen. Dat heeft hij laten weten aan de NOS. Hendriks ziet het sportevenement liever verslagen door de NOS. “Ik ben wel een beetje geschrokken“, bekent hij. “De sport in Nederland is gebaat bij een publieke omroep die die sport een hele cyclus volgt. Dus niet een omroep die alleen zijn aandacht geeft aan zo’n groot evenement.

Het gaat om het brede plaatje, meent hij. “Voor de sport is het belangrijk dat het verhaal van sporters op weg naar een WK of Olympische Spelen verteld wordt. Dat heeft de publieke omroep altijd voor ons gedaan, maar het staat nu achteraan in de rij.

Eurosport heeft de tv-rechten voor heel Europa, maar zou van plan zijn sublicenties te verkopen aan de publieke omroepen. Daar gaat Hendriks zich hard voor maken. “Ik heb er al met Camiel Eurlings (lid van het IOC, red.) over gesproken.”

Hij heeft me verzekerd dat hij er vanuit zijn positie alles aan gaat doen om de NOS een stevige sublicentie te geven. Zodat het Nederlandse publiek gewoon op de Nederlandse zender kan kijken, met alle achtergrondverhalen die de NOS ook altijd voorbereidt.

De NOS heeft nog wel de tv-rechten van de Olympische Spelen van 2016.

 

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen