Seriemaandag RTL 4 kwakkelt verder

Het lukt RTL 4 niet langer om tot scoren te komen met zijn ooit zo populaire seriemaandag. De series CSI en The Finder kwamen gisteren opnieuw terecht in de onderste regionen van de kijkcijfer top 25. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. CSI en The Finder scoorden maandag respectievelijk 491.000 kijkers en 520.000 kijkers, beide goed voor ruim 8 procent marktaandeel. Daarmee was RTL 4 op prime time niet sterk genoeg voor concurrenten NPO 1, NPO 2 en SBS 6.

NPO 1 en NPO 2 brachten in tegenstelling tot de andere tv-zenders nieuwe uitzendingen van eigen bodem en dat blijkt uit de kijkcijfers. Vooral NPO 1 zette torenhoge scores neer: We Zijn Er Bijna raakte de 1,9 miljoen (32 procent) aan en Groeten van MAX deed 1,4 miljoen kijkers (23 procent).

NPO 2 snoept sinds de start van De Slimste Mens vorige week maandag flink wat kijkers weg bij de concurrentie. Ook gisteren was de spelshow weer een topper met 1,3 miljoen kijkers (21 procent).

Er blijft dan ook niet veel over voor de concurrentie. Toch wist ook SBS 6 meer kijkers bijeen te schrapen dan RTL 4. Het programma De 25 wist twee uur lang 600.000 kijkers (10 procent) te boeien.

SBS-zender Veronica zat RTL 4 op de hielen. Met de film Inception zette het station 358.000 kijkers neer en ruim 6 procent marktaandeel, een kwart lager dan het marktaandeel van de RTL 4-series.

De RTL 4-seriemaandag verliest jaar na jaar kijkers. Komend seizoen krijgt deze serie-avond mogelijk de genadeklap als het niet alleen met een sterke NPO, maar ook met een sterker SBS 6 moet concurreren. Die zender verplaatst namelijk zijn eigen dramaseries naar de maandag.

In het verleden programmeerde RTL 4 veel eigen producties op de maandagavond, zoals de dramaserie Westenwind en de Carlo Boszhard-show Monte Carlo.

Lees ook:
Dubbele CSI moet RTL 4’s seriemaandag stuwen (juli 2015)
Geeft RTL 4 de maandag weg aan SBS 6? (juni 2015)
RTL 4’s crime-maandag: tijd voor iets anders? (mei 2015)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen