‘Schipper Zoekt Vrouw wordt niet zo’n hit als BZV’

Schipper Zoekt Vrouw, de nieuwe show waarin binnenvaartschippers op zoek gaan naar de ware liefde, wordt niet zo’n hit als Boer Zoekt Vrouw. Dat verwacht tv-recensent Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant, liet hij vanochtend blijken op Radio 1. Schipper Zoekt Vrouw komt dit tv-seizoen op de buis bij een commerciële tv-zender. “Boer Zoekt Vrouw berust op twee elementen: de casting, dat hebben ze fantastisch voor elkaar, maar veel meer nog de idylle van het boerenleven“, begint Geelen.

Het boerenleven spreekt kijkers volgens hem erg aan. “Dat refereert aan Nederland in de jaren 50. De helft van de Nederlandse bevolking komt uit zo’n milieu en voor de andere helft is het een soort vage droom.”

Die romantiek mist Geelen bij binnenvaartschippers. “Dat aspect mis ik wel bij hen. Die associeer ik meer met enorme tankers vol met steenkolen, rechte kanalen en industrie.”

Ook daar kun je natuurlijk de casting wel regelen, maar het lijkt me niet helemaal de entourage waar veel mensen naar willen kijken.

Toch houdt Geelen een slag om de arm. “Ik heb geleerd met mijn tv-kijkersbrein dat je nooit kunt voorspellen of iets aanslaat.

Lees ook: Na Boer Zoekt Vrouw nu ook Schipper Zoekt Vrouw

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen