SBS 6 laat Bridget opdraven voor 4 minuten televisie

Foto: RTLDivagedrag valt Bridget Maasland niet te verwijten. De presentatrice ging vrijdagavond de poeder in voor een nog geen 4 minuten durende mini-editie van Shownieuws. Dat was te zien op SBS 6. Maasland stapte in 2012 over naar SBS 6 voor een nieuw tv-avontuur, maar haar werk is tegenwoordig een stuk eentoniger dan toen ze nog bij RTL zat. Sinds het format van Shownieuws is veranderd, doet ze niet veel meer dan de autocue voorlezen. En vrijdag was ze al met al nog geen minuut in beeld.

Toen Maasland bij Shownieuws begon, belandde ze in een programma met een los format en een open sfeer, waarbij ze een flinke stempel kon drukken op het programma. Bovendien kon ze de showrubriek afwisselen met haar prime time-show Menu Van Oranje.

Het format van Shownieuws is in januari strakgetrokken en hoewel de kijkcijfers zijn toegenomen, is de uitdaging voor Maasland ver te zoeken. Ze heeft nu een autocuebaan en geen enkel ander programma in het verschiet. Het was voor collega Beau van Erven Dorens de reden om terug te keren naar RTL.

Maasland gaf in april nog aan niet blij te zijn met haar huidige tv-werk. “Shownieuws paste in het begin heel erg bij mij toen ik nog de ruimte kreeg voor grappen en grollen. Dat is nu wel minder en dat mis ik.

Ik ben gelukkig, ik kan alleen meer. Ik denk er nu over een documentaire te gaan maken. Dan kan ik weer andere creatieve kanten ontwikkelen.

SBS 6 bracht vrijdagavond mini-edities van Hart van Nederland en Shownieuws, omdat de prime time-film The Bourne Legacy niet om half elf stopte en dus werd voortgezet na het late (show)nieuws. De zender wil de filmkijker niet te lang laten wachten.

The Bourne Legacy trok vrijdagavond 497.000 kijkers (11 procent), terwijl de programma’s die ervoor weken veel succesvoller waren: Hart van Nederland trok 813.000 (18 procent) en Shownieuws 1,1 miljoen (25 procent).

Komend tv-seizoen komen Hart van Nederland en Shownieuws veel vaker met mini-edities, namelijk op avonden dat SBS 6 het Champions League-voetbal op het scherm brengt.

Lees ook:
Is Bridget wél tevreden met autocuebaan? (april 2015)
Bridget moest wennen aan vernieuwd Shownieuws (april 2015)
Bridget Maasland niet tevreden met autocuebaan (april 2015)

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen