RTL Nieuws-baas: ‘Flikker toch op Youp’

Foto: SBSPieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van het RTL Nieuws, ergert zich aan de kritische columns van Youp van ’t Hek over de commerciële televisie. Dat laat hij blijken in een interview met Nieuwe Revu. Van ’t Hek vindt dat RTL 4 geld verdient over de rug van zielige hulp tv-kandidaten. “Wij moeten een zo groot mogelijk publiek bereiken en daar schaam ik me niet voor. Doei Youp, die zo mooi op de achterpagina van de advertenties mag schrijven. Flikker toch op Youp“, reageert Klein.

Klein begrijpt niet waarom sommige mensen zo’n aversie hebben tegen commerciële tv. “Ik heb weleens een bijeenkomst gehad en toen begon een NRC-collega over ‘de commerciëlen’ en keek daar vies bij. Pardon, zei ik? NRC moet ook mensen bereiken om advertenties te verkopen.”

Ik vind die kritiek op RTL als zouden we zo commercieel zijn makkelijk en elitair. Er is niks mis met mensen verleiden om je product te kopen. Als mensen niet naar RTL Nieuws kijken dan bestaan we niet meer. Zo zit de wereld in elkaar.”

Lees ook:
Youp stuurt glazenwasser op Erland Galjaard af
‘Laat RTL huis van Ragasjes volhangen met camera’s’
Youp van ‘t Hek vindt hulp-tv RTL 4 ‘abject’
Youp van ’t Hek: ‘Wat lult die Erland Galjaard nou?’

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen