RTL 4-documentaire MH17 volledig afgekraakt

Foto: RTLDe RTL 4-documentaire OverLEVEN na vlucht MH17, die presentator Roelof Hemmen zondagavond presenteerde, was ontzettend slecht. Dat vinden mediakenners Erik Noomen en Marianne Zwagerman, lieten zij vandaag blijken in de Radio 1-rubriek Mediaforum. Noomen en Zwagerman hebben de door 823.000 mensen bekeken tv-docu compleet afgekraakt. “Als je dit als afstudeerproject zou inleveren als student journalistiek, dan haal je een 3“, meent Zwagerman.

Mediacriticus Zwagerman vond het een erg slecht programma. “Er zat geen opbouw in, er zat geen lijn in, er zat geen verdieping in, het ging nergens naar toe. Dit was werkelijk een vod.”

Het is jammer dat de documentaire onder de vlag van RTL Nieuws werd uitgezonden, vindt ze. “Juist RTL Nieuws, de afzender van dit prul, heeft zich heel erg vastgebeten in het WOB’en van al die MH17-documenten, waar dan met stift van alles uit was weggehaald. Ik had nou zo graag daar iets over gezien.

RTL Nieuws koos echter voor ‘makkelijke tranen’, aldus Zwagerman. “Dit ding bij RTL 4 was prima om op zondagavond nog even te huilen om mensen die dood zijn, maar doe het dan niet bij RTL Nieuws. Ik vind het echt afbreuk doen aan alles wat RTL Nieuws heeft gedaan op dit gebied.”

Noomen, voormalig baas van Nieuwe Revu, is het daarmee eens. “Als ik het bekijk als programmamaker, vond ik het een heel slechte documentaire. Het was meer een reportage. Het waren drie blokjes achter elkaar en er zat geen enkele verdieping in. Het was geen goede televisie.”

RTL 4 heeft zo veel energie gestoken in het naar boven halen van de feiten. Wat we nu hebben gekregen, zijn alleen tranen. Het was huil-tv. Ik kan er niets meer van maken.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen