NPO kort documentaires in voor buitenlandse verkoop

Foto: RTLDe documentaire Satudarah – One Blood van regisseur Joost van der Valk, die in juni maar liefst een miljoen kijkers trok naar NPO 2, wordt momenteel gereedgemaakt voor de buitenlandse verkoop. Dat heeft de NPO laten weten. De Satudarah-documentaire is in zijn huidige vorm niet geschikt voor het buitenland en wordt daarom ingekort door de producent, legt een woordvoerder van de NPO uit. “Documentaires van 50 minuten maken de meeste kans op verkoop.”

Documentaires van de NPO zijn in trek in het buitenland. Zo is de documentaire Around the world in 50 concerts (AVROTROS) verkocht aan Canada en Japan. “De documentaire is in beide landen ook te zien in de bioscoop.”

De Zweedse publieke omroep heeft de internationaal bekroonde jeugdserie Mensjesrechten (IKON) en het land zal ook Onze man In Teheran (VPRO) gaan uitzenden.

Denemarken heeft de veelbesproken documentaire van Sunny Bergman Zwart als Roet (VPRO) aangekocht. En een groot pakket Tegenlicht-documentaires (VPRO) is verkocht aan Latijns Amerika.

NPO Sales is jaarlijks vertegenwoordigd op 12 festivals- en tv beurzen, waaronder MIPTV en MIPCOM in Cannes, om programma’s namens de Nederlandse Publieke Omroep te verkopen en te promoten.

Buitenlandse kopers bekijken de NPO-programma’s met Engelse ondertitels op de website nposales.com. “De tijd dat we dvd’s (screeners) de hele wereld rondstuurden is definitief voorbij.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen