NPO 3 grijpt in: soapramp 4JIM ingelast op prime time

Foto: Nick van OrmondtHet is ook NPO 3 niet ontgaan dat het vreselijk slecht gaat met de nieuwe soap 4JIM. Daarom herhaalt de zender de eerste vier afleveringen vanavond op prime time, vanaf 22.00 uur. Dat heeft zenderbaas Suzanne Kunzeler gemeld. 4JIM is de volgende geldverslindende soapcatastrofe van NPO 3, na het gigantisch falen van StartUp vorig jaar. “Om de serie beter op het netvlies te krijgen van de kijkers en festivalgangers zenden we de vier afleveringen achter elkaar uit op NPO 3.

4JIM is een ’transmediale serie’ waarbij het verhaal van Jim en zijn vriendengroep niet alleen op tv wordt verteld, maar ook via de 4JIM-app en online. Kijkers kunnen via de app filmpjes insturen, die in de soap terecht kunnen komen.

Het is een nieuwe vorm, benadrukt Kunzeler. “En een specifieke doelgroep (13 tot 25 jaar) en hartje zomer… Een flinke uitdaging voor deze jonge, onbekende acteurs.

Laten we verder kijken dan de kijkcijfers. Het is een mooie, vernieuwende serie. Het zit goed in elkaar, het is actueel en het geeft een oprecht beeld van de wereld van jongeren. 4JIM belééf je op TV, festivals en online“, aldus Kunzeler.

NPO 3 schuwt het experiment niet, vervolgt ze. “Belangrijk is dat een titel tijd en ruimte krijgt om te groeien. Dat we jonge makers kansen geven. En dat titels goed gewaardeerd worden. Bij de NPO gaat het om meer dan kijkcijfers en marktaandelen.

Ook de komende weken, tot en met 6 augustus, zijn de avonturen van Jim en zijn vrienden nog ‘gewoon’ te volgen, aldus Kunzeler.

4JIM is elke maandag tot en met donderdag te zien om 20.00 uur, het tijdstip van Goede Tijden Slechte Tijden. Die soaphit is nu met zomerstop.

Lees ook: Soapcatastrofe op NPO 3: 4JIM verder richting afgrond

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen