‘NPO 1 hoort hele jaar door talkshow hebben’

Een belangrijke televisiezender als NPO 1 hoort eigenlijk het hele jaar door een dagelijkse late night-talkshow te hebben. Dat vindt Max van Weezel, politiek verslaggever bij Vrij Nederland, heeft hij laten weten op Radio 1. NPO 1 heeft er voor gekozen om de talkshow van Eva Jinek, die in de zomer Pauw vervangt, in juli niet uit te zenden, vanwege gebrek aan actualiteit en budget. “Dus als Alexander Pechtold op vakantie gaat, dan houdt het op in Hilversum?“, vraagt Van Weezel zich af.

Jinek, die zelf wél de hele zomer door wilde, keert begin augustus weer terug. “Ik begrijp niet meer wat de NPO met die balk tussen elf en twaalf aan het doen is“, aldus Van Weezel.

De journalist heeft een tip voor de bazen van NPO 1. “Ze zouden beter op tv kunnen doen wat Met Het Oog Op Morgen op Radio 1. Elke dag, het hele jaar er zijn. Desnoods met wisselende presentator uit alle hoeken van de NPO, zodat de pluriformiteit ook gewaarborgd is.”

Dat er in elk geval íets is, aldus Van Weezel. “En dat het door dezelfde redactie wordt gemaakt. Die trekt dan de continuïteit in. Je zegt toch ook niet: er is te weinig nieuws in de zomer, dus we doen het Achtuurjournaal niet?”

Voorlopig zit Eva Jinek in ieder geval op het strand, terwijl zich een historische thriller afspeelt in Griekenland. “Naast Jeroen Pauw en Tijs van den Brink.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen