NOS wil hulp van Camiel Eurlings

Foto: Inge WiedijkNOS-baas Jan de Jong hoopt dat Camiel Eurlings hem gaat helpen om de Olympische Spelen deels te behouden voor NPO 1. Dat zegt hij vandaag in het AD. Het Internationaal Olympisch Comité, waar Eurlings lid van is, heeft de uitzendrechten van de Olympische Spelen voor heel Europa verkocht aan Eurosport. Die partij overweegt volgens Eurlings om in meerdere land sublicenties te verkopen voor een deel van de beelden. De Jong roept Eurlings op om te bemiddelen.

De Jong ziet een rol voor Eurlings. “Ik zou het geweldig vinden als Camiel, als IOC-lid namens Nederland, zijn functie kan rechtvaardigen door te stimuleren dat de beelden van de Spelen bij de NOS te zien zijn. Zo kunnen we de kijker maximaal bedienen.

Volgens De Jong hóren de Olympische Spelen op NPO 1. “Ik houd er niet van mezelf op de borst te kloppen, maar hoe onze sportredactie Sotsji en Londen in beeld hebben gebracht, was fantastisch.”

Eurlings laat in een reactie weten dat hij het niet nodig vindt om bij Eurosport te pleiten voor de NOS. “Dat kunnen ze heel goed zelf.”

De Olympische Spelen van 2016 is de laatste editie waarvan de NOS de rechten nog wel bezit.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen