Nepalese vrienden Sophie Hilband ongedeerd

Foto: Nick van OrmondtAlle Nepalese mensen die een rol van betekenis spelen in de Spuiten en Slikken-special van Sophie Hilbrand die vanavond op tv komt, zijn tijdens de aardbeving in Nepal ongedeerd gebleven. Dat vertelt de BNN-ster dit weekend in De Telegraaf. De aardbeving vond plaats ná de tv-opnames. “Sommige gebouwen die we hebben gefilmd, staan er niet meer. We zijn meteen met onze contacten gaan bellen. Gelukkig zijn alle geïnterviewden, tolken en fixers ongedeerd gebleven“, zo vertelt ze.

Over een tijd hoopt Hilbrand zonder tv-ploeg terug te kunnen naar Nepal. “Waldemar en ik zeggen vaak tegen elkaar: we moeten zorgen dat we nog héél fit zijn als we met pensioen gaan, want we hebben nog zoveel reizen te maken.

Vanavond is in Spuiten en Slikken Op Reis onder meer te zien hoe Hilbrand een afgelegen dorp bezoekt. “Vrouwen die ongesteld zijn of net zijn bevallen, worden als onrein gezien. Ze moeten in een koeienstal onder het huis slapen waar ze moeten oppassen dat ze niet door dronken mannen worden verkracht.”

Officieel is het verboden om hen weg te stoppen, maar in zo’n achtergebleven gebied verandert niet snel iets.”

Spuiten en Slikken Op Reis is om 22.00 uur te zien op NPO 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen