Mirella van Markus: ‘NTR neerbuigend over Hart’

Hart van Nederland-ster Mirella van Markus werd een beetje bespot toen ze in 2013 bij de NTR haar vertrek naar SBS 6 aankondigde. Dat vertelt ze in TROS Kompas. Bij de NTR vond men Hart van Nederland een beetje minderwaardig, aldus Van Markus. “Toen ik het bij de NTR vertelde, werd er gelachen; mijn collega’s dachten dat ik een grap maakte. In mijn omgeving merkte ik dat er behoorlijk neerbuigend werd gedaan over Hart van Nederland. Dat vind ik onterecht en nogal arrogant.”

Hart vervult een belangrijke functie, vindt Van Markus. “Van programma’s als Het Klokhuis of Jeugdjournaal wordt het belang gezien dat ze op een toegankelijke manier onderwerpen brengen. Wij brengen het nieuws ook op een toegankelijke manier en we brengen het nieuws uit de regio.”

De impact van Hart van Nederland is volgens Van Markus groot. “We hebben regelmatig meer dan een miljoen kijkers. Als je neerbuigend praat over Hart van Nederland praat je ook met minachting over de mensen in het land.”

Het is bovendien een beetje hypocriet, besluit ze. “Je ziet dat veel nieuwsprogramma’s bepaalde onderdelen van Hart van Nederland hebben overgenomen. Wij brengen het nieuws vaak vanuit de betrokkenen, dus niet vanuit de deskundigen. Andere nieuwsprogramma’s doen dat ook steeds vaker.”

Hart van Nederland is momenteel het op een na meest bekeken nieuwsprogramma van Nederland. Alleen het NOS Journaal doet het nog beter.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen