Lucille Werner hoopt op hoge kijkcijfers Pointless

Lucille Werner hoopt dat veel mensen vanavond inschakelen op haar De Wereld Draait Door-vervanger Pointless. Dat vertelt de presentatrice in de Leeuwarder Courant. Werner heeft de van oorsprong Britse spelshow op eigen kracht naar Nederland gehaald. “In Engeland is het een enormekijkcijferhit en een echt fenomeen met zelfs apps en boeken. Wij zullen een begin moeten maken. Een quiz moet altijd groeien. Dat was met Lingo 25 jaar geleden ook zo“, vertelt de presentatrice.

Het evenaren van het succes van het Britse origineel zou al een prestatie zijn, legt Werner uit in De Telegraaf. “Bij de BBC is het programma een heus fenomeen geworden. Het loopt al zeven seizoenen, er zijn meer dan 800 afleveringen gemaakt en het marktaandeel ligt rond 25 procent. Daar teken ik voor!”

Toch denkt Werner wel kans te maken, zegt ze in het AD. “Het zit hier in Nederland in onze cultuur en genen. We houden van quizzen en spellen, net als de Engelsen.

Pointless is een quiz waarbij deelnemers vragen moeten beantwoorden met antwoorden die het minst voor de hand liggen. Als het om Europese hoofdsteden gaat, levert het antwoord Chisinau bijvoorbeeld meer op dan Parijs.

De uitzending van Pointless begint om 19.00 uur op NPO 1. Om 19.30 uur volgt de seizoensstart van Ik Neem Je Mee, het programma waarin KRO-NCRV-sterren op vakantie gaan met bekende Nederlanders.

Eerdere DWDD-vervangers deze zomer waren herhalingen van Bed & Breakfast, het programma Rennen Voor Twee en Studio Tour.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen