Jort Kelder wil niet Eva Jinek achterna

Jort Kelder heeft niet de ambitie om een dagelijks praatprogramma à la Jeroen Pauw of Eva Jinek te presenteren. Dat heeft hij gezegd op Radio 1. Kelder zegt altijd ‘nee’ tegen aanbiedingen voor een eigen talkshow. “Ik ben vaak gevraagd voor interviewprogramma’s. Dat interesseert me ook niet. Dat wil ik niet. Ik zou ook niet dagelijks de Eva Jinek uit willen hangen. Ik heb daar helemaal geen behoefte aan een tafel met meneren en mevrouwen waar ik helemaal geen zin in heb.

Bovendien kunnen talkshowhosts die afhankelijk zijn van goede gasten niet te pittig zijn. “En je moet ook geen allemansvriend worden. Dat bevalt mij ook niet“, aldus Kelder.

De journalist is vooral bekend van programma’s over geld en rijke mensen. “Als ik bijvoorbeeld eens een programma wil maken over een geschiedkundig onderwerp, is het al snel: nee, doe jij nu maar leuk je kunstje met al die rijke mensen, want dat ben jij nu eenmaal.”

Het ergert Kelder. “In de publiciteit moet je altijd erg in het vakje leven wat mensen je hebben toebedeeld. Dat is hoogst irritant.

Toch gaat hij dat nu wel doorbreken. “Ik ga een programma doen over zeeslagen en veldslagen, maar dat is wel een zijstap. Dat komt op NPO 2.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen