Gerard Joling walgt van miljarden naar Griekenland

Foto: Nick van OrmondtGerard Joling vindt het walgelijk dat er weer miljarden euro’s worden overgemaakt aan Griekenland. Dat heeft de SBS 6-ster laten weten in een column. Joling neemt het Mark Rutte en zijn minister Jeroen Dijsselbloem kwalijk. “Deze bail-out van een totaal failliet land is gebaseerd op leugens, bedrog en fantasie van Dijsselbloem en Rutte! De euro is een misdaad. Ik vind persoonlijk dat de Nederlandse politiek, de ambtelijke elite en de Nederlandse Bank hier verantwoordelijk voor zijn.

De entertainer zag het al lang aankomen. “Dat de EU gedoemd was te mislukken was voorspelbaar. De culturele verschillen tussen de landen zijn te groot. Daar helpt geen honderdfout van 85 miljard aan. Een vogel en een vis mogen best verliefd worden, maar zullen samen nooit een nest kunnen bouwen.”

Joling vindt dat die miljarden beter ergens anders aan besteed kunnen worden. “Wat worden wij als burgers voor de gek gehouden. Wij maar denken dat het geld op is. Het tegendeel is waar! Miljaren en miljarden worden er moeiteloos uit de Haagse hoge hoed getoverd. Bestemd voor de bodemloze put die Griekenland heet. Wat een minachtig voor het eigen Nederlandse volk!

Ouderen die hun pensioen zien vervliegen, zieken die afhankelijk zijn vrijwilligers, bejaarden in verzorgingstehuizen die niet meer naar buiten mogen, enorme werkloosheid, belasting over belasting, fraude en corruptie. Met andere woorden, totale ouderdrukking, leve Europa!

Tot slot veroordeelt Joling nog de ‘schimmige zelfverrijking door de financiële bovenwereld’. “Met name banken, beheerders en beleggers van pensioenfondsen. Door elkaar enorme pensioenen toe te schuiven en door het te declareren van gigantische kosten. Transparantie is er niet. Verdorie, grijpt er dan niemand in?

Overigens pleitte de zanger die jaarlijkse miljoenen euro’s binnenharkt onlangs nog voor een lagere belasting voor artiesten.

Lees ook: Winston Gerschtanowitz wil geen geld naar Grieken

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen