Gemeenten betalen zich blauw aan TROS Muziekfeest

Foto: TROSNederlandse gemeenten betalen soms wel tot enkele tienduizenden euro’s om de tv-show Muziekfeest op het Plein van AvroTros mogelijk te maken op hun centrale plein. Dat onthult weekblad Privé in haar blad. De belastingbetaler betaalt volgens Privé dubbel aan de show. Niet alleen kost elke aflevering zo’n 80.000 euro, maar ook de gemeenten betalen zich blauw. Zo telde Alkmaar 30.000 euro neer. “De gemeente vond het reëel om deze kosten zelf te dragen“, laat de stad weten.

Het gaat om niet-productionele kosten. “De gemeente betaalt de extra beveiliging, EHBO, een reddingsbrigade in de gracht, een ponton in het water, extra hekken, het verwijderen en terugzetten van palen en fietsenrekken op het plein en schoonmaakkosten.

Bergen op Zoom kwam uit op 10.000 euro, onder meer voor overnachtingen van technici en het huren van kleedkamers voor de artiesten in de schouwburg. “Misschien kun je erover twisten of je dan ook de lunch voor alle medewerkers moet betalen, maar in dit geval hebben we gezegd dat we dat er wel voor over hebben”, laat die gemeente weten.

De seizoenspremière vindt vrijdag plaats in Heerenveen. Daar draagt de gemeente 8000 euro bij en het bedrijfsleven 7000. “Dat zijn kosten voor het faciliteren van het evenement, de opbouw, enzovoorts.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen