‘Erland als hoeder van goede smaak ongeloofwaardig’

Foto: EenVandaagErland Galjaard, de tv-baas van RTL, is als hoeder van de goede smaak absoluut niet geloofwaardig. Dat vindt tv-recensent Paul Onkenhout, laat hij vandaag blijken in de Volkskrant. Volgens Onkenhout is RTL 5 een podium voor wansmaak. “RTL 5 heeft het allemaal. Het was daarom best verrassend dat uitgerekend de programmadirecteur van RTL, Erland Galjaard, zich een half jaar geleden in een column in Broadcast Magazine plotseling fanatiek opwierp als hoeder van de goede smaak.”

Als Onkenhout naar RTL 5 zapt, wordt hij bijna lacherig van die column. Als voorbeeld noemt hij de soap van Toni en Tony Peroni. “De serie was nog geen vijf minuten oud toen senior (55) bekende dat hij gek was op hete kip en het lekker vond om te worden gepijpt.

Maar ook in de Barbie-soap is enig niveau ver te zoeken. “Bij de gynaecoloog zei ze dat Michael het prettig vindt om aan zijn ballen te worden gelikt, vooral als hij dronken is.

Het werd nog erger, maar zo is het wel genoeg.

De uitspraken van Onkenhout zijn gewaagd. Galjaard staat erom bekend niet goed om te kunnen gaan met kritiek. Hij heeft een hekel aan journalisten en vooral aan Volkskrant-collega Jean-Pierre Geelen.

Lees ook:
Erland Galjaard: ‘RTL Boulevard is te ver gegaan’ (december 2014)
Erland Galjaard walgt van Jean-Pierre Geelen (februari 2015)
Jean-Pierre Geelen reageert gelaten op Erland Galjaard (februari 2015)
’Wat is Erland Galjaard blij met zichzelf’ (februari 2015)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen