Douwe Bob ergert zich niet aan muziekminuut DWDD

Douwe Bob ergert zich er niet aan dat De Wereld Draait Door artiesten slechts één minuut laat optreden. Dat zegt de zanger in Mikro Gids. De muziekminuut wordt door Douwe Bob vooral gezien als een kans. “Televisie is een fantastische manier om je muziek aan de man te brengen. Als je bijvoorbeeld bij De Wereld Draait Door staat, speel je vaak één minuut, maar je bereikt wel gelijk een miljoen mensen. Vaak voelen die tv-optredens als doelgerichte guerrilla-acties“, zegt hij.

De zanger vervolgt: “Er gaan veel uren aan vooraf waarin je spullen moet klaarzetten en eindeloos aan het wachten bent. Uiteindelijk spitst alles zich toe tot op die paar minuten zendtijd waarin het moet gebeuren. Ik heb daar wel erg aan moeten wennen en vind het nu best leuk.”

Douwe Bob schaamt zich er niet voor dat hij bekend is geworden door een tv-show, namelijk De Beste Singer-Songwriter van Nederland. “Ik denk dat talentenjachten door veel critici worden gezien als een manier van hoe je er als serieuze muzikant juist níet hoort te komen. Alsof je door mee te liften op een tv-programma een shortcut neemt naar succes.

Maar als muzikant wil je er gewoon komen en het maakt niet uit hoe. Ik wil gewoon dat mijn muziek wordt gehoord. Ik kan inderdaad niet zeggen: ‘Ik heb eerst vijftien jaar in kroegen en barretjes geploeterd, voordat ik eindelijk als artiest erkenning kreeg.’ Ik ben pas 22.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen