WK Rugby neemt RTL 7 anderhalve maand lang over

Foto: RTLRTL 7 pakt dit najaar zeer groot uit met het WK Rugby, dat volgens de zender ’s werelds grootste sportspektakel is na het WK Voetbal en de Olympische Spelen. Dat heeft de zender laten weten. Zes weken lang, van 18 september tot 31 oktober, staat RTL 7 compleet in het teken van de strijd tussen de beste rugbyteams ter wereld in Engeland. Marco Louwerens, zenderdirecteur RTL 7, is blij: ”Ik ben echt dolblij dat we de rechten voor het WK Rugby hebben weten binnen te halen.”

Louwerens denkt dat de mannelijke kijker dit zal waarderen. “Na het WK Voetbal en de Olympische Spelen is het WK Rugby niet alleen het derde grootste sportspektakel ter wereld, maar ook nog eens 200% RTL 7. Ik denk dat vele sporten iets kunnen leren van het rugby als het gaat om zaken als sportiviteit, respect en doorzettingsvermogen.”

Rugby is in Nederland misschien nog niet zo’n grote sport, maar ik hoop dat dit eind oktober anders is. Ik vind het een eer dat wij daar met RTL 7 aan kunnen bijdragen.

In totaal zijn 24 matches live te zien bij RTL 7. Op wedstrijddagen worden in een studioprogramma alle ins & outs van het WK besproken door presentator en allround sportkenner Marcel Maijer, een technisch analist en een wisselende gast.

Het WK Rugby wordt sinds 1987 eens in de vier jaar gehouden en dat maakt dit het achtste wereldkampioenschap. Deelnemende landen zijn onder meer rugbygrootheden als: Australië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Engeland. Nieuw-Zeeland won tijdens het vorige WK de titel door Frankrijk in de finale met 8-7 te verslaan.

Het WK Rugby wordt in dertien Engelse steden gespeeld. De finale, halve finale en twee kwartfinales vinden plaats in het beroemde stadion Twickenham in Londen. Dit is het thuishonk van het Engelse rugbyteam en heeft een capaciteit van 82.000 toeschouwers.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen