De Nationale IQ Test verhuist naar RTL 4

Foto: EenVandaagDe jaarlijkse tv-show De Nationale IQ Test verhuist na vijftien edities van BNN naar RTL 4. Dat maakt zenderbaas Erland Galjaard vandaag bekend in De Telegraaf. RTL 4 komt daarnaast ook met De Nationale Gezondheidstest en De Nationale Sekstest. “De Nationale Testen zijn ijzersterke merken die tegenwoordig niet meer weg te denken zijn van de Nederlandse televisie. De programma’s zijn informatief en amuserend voor een breed publiek“, zo laat Galjaard weten in de krant.

Deze tv-testen kunnen gemaakt worden door hele families. “Ik ben dan ook blij dat we meteen uit kunnen pakken met deze drie testen op tv en online. Daarnaast kijken we ook nog naar andere varianten op De Nationale Testen.

De vijftiende editie van De Nationale IQ Test werd in januari gepresenteerd door Ruben Nicolai en Sophie Hilbrand op NPO 1. Nicolai is recentelijk overgestapt naar RTL.

De Nationale IQ Test 2015 trok in januari niet zo veel kijkers als in voorgaande jaren. Met bijna 1,3 miljoen kijkers was het de op één na minst bekeken IQ Test ooit.

Slechts één keer eerder werd de jaarlijkse tv-show van BNN door minder mensen bekeken, namelijk in het jaar 2002, toen er 1 miljoen mensen keken.

In 2012 behaalde de tv-show nog een record, toen met ruim 1,8 miljoen kijkers de meest bekeken IQ Test ooit werd genoteerd.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen