Ook BNN-VARA-baas blijft niet meer thuis voor tv

Foto: BNNOok Gerard Timmer, de baas van fusieomroep BNN-VARA, ziet geen reden meer om thuis te blijven voor een tv-programma. Dat laat hij blijken in een interview met VARAgids. Traditioneel tv-kijken verliest steeds meer terrein en dat is een potentiële bedreiging voor de zendergroepen. “In deze tijd dat je alles terug kunt kijken, blijf ik nergens meer voor thuis. Wat ik altijd terugkijk is De Kwis, en, al dan niet in onderdelen, DWDD en Pauw“, zo laat de omroepbaas weten.

Timmer lijkt uitsluitend NPO-programma’s te bekijken. “Ik ben fan van Smeris en voorts fervent documentairekijker. Zowel stand-alones als documentaireseries, zoals recent Bloedbroeders.”

Ondanks de opkomst van nieuwe media en nieuwe manieren van tv-kijken, gelooft Timmer nog wel in zijn mediamerken. “BNN is na YouTube bijvoorbeeld het meest unieke mediamerk onder jongeren“, zegt hij.

Timmer pleit voor een nieuwe NPO, waarbij de afzonderlijke omroepen voldoende ruimte krijgen om zichzelf te profileren en creatief bezig te zijn.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen