NPO wil tv-zenders in HD-kwaliteit ether in slingeren

Foto: NPODe NPO wil zijn televisiezenders vanaf 2017 in hoge kwaliteit aanbieden via de ether. Ook de mogelijkheid om NPO Gemist terug te kijken via de ether wordt onderzocht. Dat heeft NPO-baas Henk Hagoort gemeld op het Mediapark Jaarcongres. Hagoort wil ethertelevisie steunen. “Door ethertelevisie niet alleen ‘in de lucht’ te houden, maar ook te innoveren, krijgen kijkers meer mogelijkheden om te kiezen tussen verschillende aanbieders van televisie“, aldus de omroepbaas.

Kijken via de ether kan nu al met Digitenne. Als het aan de NPO ligt, kunnen kijkers vanaf 2017 nog steeds via de ether kijken, maar dan in vol HD-kwaliteit. Ook dan zullen NPO 1, NPO 2 en NPO 3 gratis te ontvangen zijn.

Voorwaarde voor de overstap naar HD TV via de ether is het verkrijgen van nieuwe zendvergunningen en nieuwe frequenties. Het ministerie van Economische Zaken beslist hier binnenkort over.

De NPO ziet graag dat er naast kabel en IPTV, ook een volwaardig derde infrastructuur en dus keuzemogelijkheid voor de consument blijft bestaan.

 

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen