Nationale IQ Test werd te duur voor BNN

Foto: Nick van OrmondtDe jaarlijkse tv-show De Nationale IQ Test verhuist naar RTL 4, omdat BNN niet langer budget wil vrijmaken voor het tv-evenement. Dat heeft een woordvoerder van de omroep laten weten. De Nationale IQ Test was sinds 2001 te zien bij BNN, maar de jaarlijkse traditie stopt nu. “BNN heeft de afgelopen 14 jaar met veel plezier het IQ van bekend en onbekend Nederland getest, maar in deze tijd van bezuinigingen zijn de kosten voor een eenmalig programma als deze te hoog geworden.

Daarbij weet heel Nederland inmiddels precies hoe het gesteld is met de bovenkamer, voegt de persvoorlichter toe. “Wij stoppen dus met De Nationale IQ Test en maken ruimte voor nieuwe plannen.”

Het programma waarin het IQ van Nederland wordt getest was het eerste grote succesformat van Reinout Oerlemans‘ tv-bedrijf Eyeworks. Dat bedrijf is verkocht en heet inmiddels Warner Bros Nederland.

De laatste editie van De Nationale IQ Test werd in januari gepresenteerd door Ruben Nicolai en Sophie Hilbrand. Nicolai is recentelijk overgestapt naar RTL.

De Nationale IQ Test 2015 was in januari de minst bekeken editie van de show sinds 2002. Er keken bijna 1,3 miljoen mensen.

Naast De Nationale IQ Test gaat RTL 4 ook allerlei andere testen uitzenden, zoals De Nationale Gezondheidstest en De Nationale Sekstest.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen