John de Mol vindt Utopia in Duitsland te lang duren

Foto: EODe afleveringen van Newtopia, de Duitse versie van Utopia, duren te lang. Dat vindt producent John de Mol, zei hij donderdagavond in RTL Late Night. Newtopia, dat bij de oosterburen niet een uur per dag duurt, verliest enorm veel kijkers bij de oosterburen. “Het gaat moeizaam“, aldus de mediatycoon. “In Duitsland moest het weer een uur duren, want het is duur. Een kostbaar project. Er moeten dan twee reclamebreaks in om het programma terug te verdienen en dat vind ik te lang elke dag.”

De Duitse kijker vertrouwt Newtopia niet meer, sinds het schandaal waarbij een medewerker de kandidaten van het ‘reality’-programma instrueerde. “Dan moet je er naar toe. Ik ben in Berlijn, waar Utopia gemaakt wordt, een uur of zeven geweest.”

Woest was De Mol niet. “Ik vond dit een voorbeeld waarom je niet echt boos kon worden, omdat iemand hier een fout gemaakt heeft door misschien wel té hard te werken. Ze had al 12 uur gewerkt en werd midden in de nacht gebeld dat er een probleem was.”

Die wilde ze gaan oplossen, maar de manier waarop was fout, aldus De Mol. “Ze heeft met alle goede bedoelingen iets gedaan wat achteraf gezien heel dom was. Het kan gebeuren.”

Het lijkt erop dat Newtopia hetzelfde lot beschoren is als de Amerikaanse variant, die van de buis is gehaald. “In Amerika is het niet gelukt, simpelweg omdat één uur in de week Utopia niet werkt. Het is echt een dagelijks programma. Dat hebben we geleerd, al was het een dure les.”

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen