Jack van Gelder keert Wilfred Genee de rug toe

Jack van Gelder kan zijn afkeer van Wilfred Genee als tv-presentator niet relativeren. Toen de twee elkaar tegenkwamen in een restaurant, was er dan ook sprake van een ongemakkelijke ontmoeting. Dat heeft Genee gezegd in de ochtendshow van 100% NL. Genee kwam Van Gelder tegen in Laren. “Daar gingen mijn vrouw en ik uit eten met John van den Heuvel. Toen stootte mijn vrouw me aan: ‘Jack van Gelder zit achter je.’ Ik zei gelijk: ‘O, dan ga ik er gelijk naar toe. Even gedag zeggen.’

Dat liet zijn vrouw niet toe. “Maar toen gingen we aan het eind van de avond weg. Jack zat met René Froger, hij zag ons en riep: ‘Hé Wilfred en John, hoe gaat het?’ Dus ik loop naar Jack toe en zeg: ‘Hé Jack, mijn favoriete tv-presentator! Hoe gaat het?’”

Van Gelder kon er niet om lachen. “Hij zei: ‘Dat is niet wederzijds!’ En toen draaide hij zich om en ging hij met zijn rug naar me toe zitten. Echt! Ha ha ha. Dat is toch geweldig? Hij zei gewoon helemaal niks meer.”

Het is algemeen bekend dat Van Gelder de RTL 7-ster haat. Hij noemde hem in de media onder meer een ‘onderkruipsel’. “In het begin van mijn carrière heb ik een interview gegeven aan het AD en er stond als kop boven: ‘Jack van Gelder heeft de diepgang van een surfplank.’ Toen kwam ik net kijken. Dat zal een beetje hebben meegespeeld.

Zelf heeft Genee niets tegen Van Gelder. “Ik heb niet zo veel tegen Jack. Ik vind alleen dat Jack een andere stijl van presenteren heeft dan ik heb. Ik vind hem wel echt een goede presentator. Hij kan enorm enthousiast zijn en heeft een enorme kennis van zaken.

 

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen