Henny Huisman pest Sylvana Simons met ‘zwartjes’

Foto: NCRVHenny Huisman vindt dat Sylvana Simons te vaak uitspraken als racistisch bestempelt. Dat laat de SBS 6-ster blijken in Nieuwe Revu. Huisman vindt het onnodig en rept in zijn reactie zelfs over ‘zwartjes’, het woord waarvoor Simons in De Wereld Draait Door rechtstreeks de aanval opende op Martin Šimek. “Waarom maakt onze Sylvana zich zo druk over die kleur? Ze presenteert, wat ze zelf zegt, dé zwarte lijst van fantastische soulmuziek. Al die frustratie is onnodig“, zegt hij.

De presentator verbaast zich erover. “Wat is het toch vreemd dat zwart niet leuk klinkt en het Engelse black geweldig. James Brown zong I Feel Good en met zijn grote hit Say It Loud – I’m Black And I’m Proud was hij als zwarte artiest ook trots op zijn kleur.”

Als kind van acht jaar haalde ik geld op voor een missionaris om de zwartjes in Afrika te helpen. Iedereen vond het schattig en gaf gul terwijl ik ook in een voorleesboekje op school een plaatje had gezien van een missionaris die bij diezelfde kleurlingen in een grote pan met vuur eronder was terecht gekomen.”

Wij zijn geen donder opgeschoten of zie ik het nou te zwart in?

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen