Facebook wilde camera’s Peter R. uit rechtszaal weren

Foto: RTLDe advocaten van Facebook hebben vandaag geprobeerd om de camera’s van Peter R. de Vries uit de rechtszaal te weren. Dat vertelt de misdaadjournalist op Twitter. De Vries heeft namens de Werkendamse Chantal een rechtszaak aangespannen tegen Facebook, omdat het sociale medium niet wil zeggen wie een seksvideo van haar online heeft gezet. “O la la. Notabene Facebook wilde opnamen in rechtszaal tegenhouden bij geding om sexfilmpje…. Laf! Verzoek gelukkig afgewezen!”

De midaadjournalist ergert zich aan het verzoek van Facebook. “Kennelijk is hun privacy belangrijker dan die van het misbruikte slachtoffer! Veelzeggend!

Nog ergerlijker vindt De Vries dat er niemand van Facebook aanwezig was. “Durven ze niet? Voorzitter is ontstemd dat er niemand van #Facebook is… Blamage. Dit is echter tactiek van Facebook: niet bereikbaar zijn…

Facebook gaf geen millimeter toe. “Facebook beroept zich op formaliteiten en kleine lettertjes om niet mee te werken aan opsporing verspreider seksfilmpje: beschermt dader!

De zaak van Chantal wordt behandeld in De Vries’ RTL 5-programma Internetpesters Aangepakt.

De rechter komt op 25 juni met een vonnis.

Lees ook: Peter R. de Vries ergert zich aan Facebook (1 juni)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen