Dennis Storm: ‘Televisie is zo goed als dood’

Foto: Marc DeurlooDe televisie is zo goed als dood. Dat zegt BNN-ster Dennis Storm, die deze maand 30 wordt, in Volkskrant Magazine. Storm gelooft er niet meer in. “Ga eens een avond zappen. Je komt een film uit 1980 met Steven Seagal tegen, amateurtoneel dat reality moet voorstellen, YouTubefilmpjes voorzien van een lachband en programma’s gevuld met andermans dieptrieste ellende. Als je dan vervolgens nog durft te zeggen dat televisie níet zo goed als dood is, moet je echt je ogen openen.”

De presentator denkt dat de tv-wereld ingrijpend gaat veranderen. “Ik geloof dat televisie in haar huidige vorm in de nabije toekomst overbodig zal zijn. Dat we met minder beter af zijn.

Dat wil men in Hilversum niet horen, aldus Storm. “Daar kunnen de dinosaurussen in tv-land moeilijk over doen, maar Nederland stort echt niet in als we tot het besef komen dat er misschien te veel aanbod is.”

Laten we bij wijze van experiment eens iedere dinsdagavond op zwart gaan deze zomer“, zegt hij. “Er verdwijnen wat banen in Hilversum, maar ondertussen gaan een paar miljoen mensen op dinsdagavond misschien weer eens uit eten.

Misschien zien we de boekverkoop stijgen, gaan mensen spontaan bij hun ouders op bezoek of een keertje vaker sporten. Ik ben misschien te positief ingesteld, maar is minder televisie echt zo’n belachelijk idee?

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen