OM wil afperser John de Mol niet achter slot en grendel

Foto: RTLDirk Klaas M., de bejaarde man die John en Linda de Mol een jaar lang heeft afgeperst en bedreigd, hoeft van het Openbaar Ministerie niet de cel in. Dat bleek vandaag tijdens de strafzaak tegen de 71-jarige man. Het OM is overtuigd dat Dirk M. volledig ontoerekeningsvatbaar was door de vorm van dementie waar hij aan lijdt en eist daarom een celstraf van 141 dagen, gelijk aan de voorlopige hechtenis. Als de rechter daarin meegaat, is Dirk M. na de uitspraak 2 juli een vrij man.

Wel wil het OM dat er een contactverbod komt met John de Mol, Linda de Mol en haar kinderen en een locatieverbod voor de woningen. Ook heeft het een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden opgelegd met een proeftijd van drie jaar.

Het OM merkte nog op dat het normaal gesproken een forse onvoorwaardelijke celstraf zou hebben geëist voor zo’n ‘bizarre poging tot afpersing’.

Linda de Mol heeft een vergoeding van 50.000 euro geëist voor de kosten die ze heeft moeten maken voor de beveiliging. De verdachte is bereid de schade te vergoeden.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen