Winston plaagt Albert met torenhoog salaris

Albert Verlinde is de ‘grootste verdiener van Hilversum’. Dat zei zijn collega Winston Gerschtanowitz maandag tegen de showkoning in RTL Boulevard. Verlinde had het in de showrubriek over de topsalarissen bij de NPO, waarna Gerschtanowitz over Verlinde’s eigen salaris begon: “De grootste verdiener van Hilversum zit hier volgens mij.” Volgens Verlinde zijn er mensen die nog wel meer verdienen, maar dat betwijfelt zijn collega: “Noem eens iemand dan! Wie denk jij dat meer verdient dan jij?

De showkenner denkt niet dat hij de bést betaalde tv-ster van het land is. “Ik weet trouwens helemaal niet of ik de grootste verdiener van Hilversum ben. Ik denk dat er nog mensen ver boven zitten, maar ik heb het in elk geval niet slecht.

Het doorvragen van Gerschtanowitz, leverde het volgende antwoord van Verlinde op: “We hebben wel meer mensen bij RTL zitten, bijvoorbeeld Linda de Mol. Die zal meer verdienen, absoluut, daar ben ik van overtuigd. En jij zit ook niet zo heel veel achter me, ha ha.

Volgens Verlinde zijn topsalarissen bij RTL beter te verantwoorden dan die bij de NPO. “Dat is belastinggeld en bij RTL is het wat adverteerders van belang vinden. Dat is de essentie: belastinggeld moet verstandig ingezet worden en niet aan reuzensalarissen aan een soort veredelde ambtenaren.

Overigens verdedigde Verlinde de topsalarissen van Antoinette Hertsenberg, Ivo Niehe, Giel Beelen en Matthijs van Nieuwkerk. “Antoinette heeft natuurlijk twee programma’s. Ze heeft op maandag én dinsdag een live-programma en doet dat veel weken in het jaar. Ze is ook nog eindredacteur erbij. Hetzelfde geldt voor Ivo Niehe.

En als Matthijs van Nieuwkerk daar niet elke avond zat om zeven uur, dan was dat marktaandeel van NPO 1 nooit zo hoog geweest. Hetzelfde geldt voor Giel Beelen, die elke dag de strijd aan gaat met Edwin Evers.

De salarissen van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, de enige andere twee topverdieners bij de NPO, verdedigde Verlinde niet.

Waar Van Nieuwkerk, de best betaalde NPO-ster, bijna 600.000 euro krijgt, verdient Verlinde naar verluidt ruim 900.000 euro. In de SBS 6-tijd van Gerard Joling was hij de best betaalde tv-ster van het land met naar verluidt 1,5 miljoen euro per jaar.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen