VPRO-talenten gaan eigen leven drie weken streamen

Tim den Besten, bekend van De Yolanthe-Documentaire, gaat zich samen met VPRO-collega Nicolaas Veul drie weken lang laten volgen via een livestream. Dat zegt hij in Het Parool. Het is een social media-experiment, zegt Den Besten. “Nu kunnen we nog kiezen wat op internet komt en welke filter we daar overheen plakken. Iedereen is daarom knap, blij en gelukkig op Facebook. Maar wat als je niet meer kan kiezen? Wat als je leven één grote statusupdate is geworden?“, zegt hij.

Bewapend met ieder een camera die alles wat zij doen livestreamt, sturen zij drie weken lang, 24 uur per dag, hun dagelijks leven de wereld in. Kijkers kunnen live op alles reageren.

Het resultaat wordt verwerkt in de vierdelige documentaireserie Super Stream Me. “Wij en iedereen om ons heen zijn heel erg bezig met sociale media. Maar wat gaan sociale media ons in de toekomst brengen? We wilden dat onderzoeken door wat er nu gebeurt heel erg te vergroten, en de toekomst vijf stappen voor te zijn.”

Den Besten verwacht dat het project erg confronterend wordt. “Je wilt dat mensen je leuk vinden, maar misschien vinden ze je kut en vervelend. In hoeverre kan je nog wel door met je leven als er altijd mensen mee zitten te kijken? Sommige vrienden van ons hebben al aangegeven dat ze er helemaal geen zin in hebben.”

De documentaireserie wordt dit najaar uitgezonden op NPO 3.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen