Trijntje Oosterhuis vond zangeres Albanië ‘heel vals’

Trijntje Oosterhuis sluit zich aan bij de kritiek dat Elhaida Dani, de Songfestival-inzending van Albanië, dinsdag wel heel vals zong in de eerste halve finale van het liedjesfestijn. Dat zei ze woensdagavond op RTL 4. Veel Nederlandse kijkers zijn teleurgesteld dat een vals zingende zangeres wél door is, en Oosterhuis niet. RTL Late Night liet Oosterhuis de Albanische act zien. “Wow, die is wel heel vals. Wij kijken in de green room en daar is het zo’n lawaai met hysterische fans. Maar dit is best heftig.”

Dani’s act werd wel ‘gekrijs’ genoemd. “Ik zou het zelf nooit zou zeggen, maar ik vind het hooggegrepen voor dit meisje. Het is een soort zangacrobatiek, dat ze live niet waarmaakt. Ze neemt wel een heel groot risico.

Oosterhuis kreeg geen kritiek op haar zang, maar wel op haar act. “De regisseur maakt een plan, maar die heeft niet zo’n bak licht als oefenruimte ergens in Amsterdam. Dat kun je nergens oefenen. Je moet dat daar gaan doen.

En de technische staff in Wenen was niet geweldig, aldus Oosterhuis. “Na afloop van een repetitie mag je in een kwartier tijd roepen wat je wil veranderen. Dan hoop je dat ze al die aanpassingen hebben doorgevoerd. Maar voor je het weet ben je een paar repetities verder.

Oosterhuis’ act werd met één camera gedraaid. “Die gast moest geloof ik wel vier, vijf keer dat rondje draaien om dat vol te houden zonder buiten adem te raken. Dat beeld ging eerst alle kanten op. Het was dus niet zo steady als we dachten.

Er keken meer dan 3 miljoen mensen naar Oosterhuis’ optreden.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen