Trijntje Oosterhuis begreep verlies Ilse en Waylon

Trijntje Oosterhuis begrijpt dat Conchita Würst vorig jaar ten koste van Ilse DeLange en Waylon het Eurovisie Songfestival won. Dat heeft de zangeres laten weten op 100%NL. Würst kreeg goud, Ilse en Waylon zilver. “Ik vond het wel grappig, hoor, dat Conchita won. Ik snapte het wel. Het was een enorme openbaring voor haar en een hele groep mensen waar zij voor staat. Het was haar van harte gegund. Ik vind het een wonder dat Ilse en Waylon zo hoog zijn geëindigd“, zegt ze.

Oosterhuis weet niet of ze dit jaar kans maakt op de overwinning. “Je kunt er geen peil op trekken. Het Songfestival heeft met zo veel verschillende dingen te maken.

Ze heeft al met verschillende Songfestival-deskundigen gesproken. “Zelfs Songfestival-deskundigen zeggen: ‘Je hebt geen flauw idee meer. In de peilingen gebeurt dit, maar in de realiteit gebeurt wat anders.’

Oosterhuis gaat er vooral van genieten. “Het is gewoon super leuk om mee te doen en in de rij te staan met alle andere landen. Je moet er volgens mij niet te veel van verwachten, want je kunt er niets over zeggen.

Oosterhuis vertegenwoordigt Nederland op 19 mei in Wenen.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen