Sylvana Simons ruziet op Twitter over ‘zwartjes’

Foto: Leendert JansenSylvana Simons ruziet op Twitter nog steeds over haar veelbesproken optreden als tafeldame in De Wereld Draait Door van afgelopen woensdag. Dat is te volgen op het sociale medium. Simons ergerde zich woensdagavond aan Martin Šimek, die bootvluchtelingen omschreef als ‘zwartjes’. De presentatrice kreeg op haar kritiek weer veel kritiek van kijkers. “Simek heeft in z’n dorp meer gedaan aan hulp voor de dobbernegers dan de hele Amsterdamse vriendenkring van Sylvana Simons“, luidt het.

Mensen met een pittige tweet, kunnen een reactie van Simons verwachten. De presentatrice speurt naar reacties op haar optreden in DWDD en dient mensen van repliek.

Simons dacht steun te hebben aan ene Peter Schaafsma, maar zijn tweet, die zij opsloeg als ‘favoriet’, bleek sarcastisch te zijn. “Nee #trut! #Sarcasme, ken je dat?! Wel #kudos voor het snelle #afvallen na je #maagverkleining…”, kreeg ze daarop te horen.

Sommige kijkers vinden dat Simons te snel in het ‘racisme’-hokje kruipt. Cpt. Iglo twittert: “Het is zowel racistisch als sexistisch om een achterlijke muts als Sylvana Simons ongezien gelijk te geven alleen omdat ze een negerin is.

De pittige reacties worden allemaal door Simons geretweet. “Mensen weten niet meer wat respect is”, zegt de presentatrice.

Het meest gehoorde verwijt naar aanleiding van haar opmerking tegen Šimek is dat ze een goed verhaal heeft verstoord.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen