‘Slachtoffer Gerard Joling is er zeer slecht aan toe’

Het gaat niet goed met de bejaarde vrouw die dinsdag in het centrum van Aalsmeer werd aangereden door zanger en televisiester Gerard Joling, bekend van zijn programma’s bij RTL en SBS. Ze ligt in het ziekenhuis met een groot aantal botbreuken. Dat heeft politiewoordvoerder Rob van der Veen laten weten aan het AD. Volgens Van der Veen is haar toestand ‘zeer slecht’. “Het is gezien haar hoge leeftijd nog maar de vraag hoe haar herstel zal verlopen. We moeten echt afwachten hoe dit afloopt.

Het gerucht dat de vrouw 60 botbreuken zou hebben, kan Van der Veen niet bevestigen. “Dat aantal is overdreven. Er is sprake van meerdere breuken en ze is er naar omstandigheden slecht aan toe.”.

Joling reed de vrouw aan toen ze aan het oversteken was. Ze kwam keihard op het asfalt terecht. “De politie heeft na het ongeluk terplaatse direct een verkeerstechnisch onderzoek gedaan. Dat heeft geruime tijd geduurd. De resultaten daarvan zijn niet openbaar.”

De entertainer is meegenomen naar het bureau voor verhoor. “Nadat hij een verklaring had gegeven is hij weer vertrokken. Er was hoe dan ook geen alcohol in het spel. En de wagen reed niet te hard.”

Joling heeft nog niet gereageerd op het ongeluk. Of dit gevolgen heeft voor zijn laatste Toppers-concerten op vrijdag, zaterdag en zondag, is nog niet duidelijk.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen