Sky Radio: ‘Niet 538, maar wij best beluisterd’

Foto: SkySky Radio is met 6,5 miljoen luisteraars ‘de best beluisterde en populairste radiozender van ons land’. Dat meldt het station vandaag in een persbericht, zich baserend op de meest actuele cijfers van het NOM Print & Doelgroep Monitor. Van alle Nederlanders boven de 13 jaar stemt 46,6 procent regelmatig tot vaak af op Sky Radio, blijkt uit het onderzoek. “De uitkomst van het onderzoek is een prachtig resultaat voor ons radiostation“, zegt Geert-Jan van der Snoek, baas van moederbedrijf Telegraaf. 

Maar er is meer goed nieuws, zegt een woordvoerder van Sky. “In het onderzoek komt onder meer gedetailleerde informatie over 2014 naar voren, zoals dat van iedereen in de doelgroep Vrouw 25-54 jaar die luistert naar Sky Radio 56,9 procent de voorkeur heeft voor een zon/strand zomervakantie.”

Van der Snoek, de CEO van Telegraaf Media Groep, vult aan: “Dit is hét bewijs dat Sky Radio eigenlijk niet mag ontbreken in iedere radiocampagne.

Radio 538 eindigt als tweede met een bereik van bijna 45 procent, gevolgd door 3FM en Q-music met zo’n 40 procent.

Radio 1 en Radio 2 scoren tegen de 30 procent, 100%NL en Radio Veronica zitten op zo’n 25 procent, terwijl SLAM!FM en Radio 10 tegen de 20 procent scoren.

Het gaat hier om bereikcijfers, die twee keer per jaar worden gepubliceerd. Het marktaandeel van de radiozenders wordt gemeten door het Nationaal Luister Onderzoek, waarvan de resultaten elke maand worden gepubliceerd.

In dat onderzoek is Radio 538 marktleider met ruim 12 procent marktaandeel, gevolgd door Sky Radio (bijna 10 procent), 3FM (ruim 9 procent) en Radio 2 (bijna 9 procent).

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen