SBS niet blij met Antoinette Hertsenberg

SBS heeft het programma Opgelicht?! van Antoinette Hertsenberg wel degelijk een reactie op de Fashion Planet-zaak gegeven. Dat laat een woordvoerder van de zender vandaag weten. Hertsenberg stelde in de uitzending dat SBS niet wilde reageren op de kwestie, maar volgens SBS heeft zij de redactie vorige week donderdag per mail een reactie gestuurd. “Wij zijn verbaasd over het feit dat Opgelicht onze schriftelijke reactie opzettelijk niet mee heeft genomen in hun uitzending.

Opgelicht?! had een uitgebreid item over de productie van de Net5-serie Fashion Planet. Tv-producent Vito de Haas ontving naar verluidt 650.000 euro van SBS, maar dat geld is nooit uitgekeerd aan de cast en crew.

Veel crewleden, kleinere ondernemers die soms al duizenden euro’s hadden geïnvesteerd in de productie, gingen het schip in. SBS geeft geen compensatie én geen reactie, stelde Hertsenberg.

Maar SBS reageerde wel. “Het creatieve idee achter Fashion Planet was een leuke en vernieuwende dramaserie van hoog niveau“, luidt de reactie. “In de uitvoering is producent DDMC, naar achteraf is gebleken, ernstig tekortgeschoten.

Het is uiterst pijnlijk dat bij de productie van Fashion Planet zoveel medewerkers gedupeerd zijn geraakt. Net5 heeft aan al haar verplichtingen voldaan, maar net als alle gedupeerden weten wij ook niet waar de bedragen die wij aan DDMC hebben betaald zijn gebleven.

Het is aan de curator om een antwoord te vinden op deze vraag en de onderste steen boven te krijgen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen