Rudolph van Veen in Servië Rudolf van Vin

Foto: Elvin BoerDe Servische versie van 24Kitchen heeft zenderboegbeeld Rudolph van Veen voor het gemak Rudolf van Vin genoemd. Dat vertelt de topkok in weekblad Privé. Van Veen is naar eigen zeggen ontzettend populair in Oost-Europa, maar zijn eigenlijke naam is in veel landen in het oosten van Europa lastig uit te spreken. “In de Balkan is 24Kitchen veel populairder dan in Nederland. Ik ben er nu een paar keer geweest, en de mensen zijn er heel uitgelaten en enthousiast als ze me zien”, zegt hij.

Het programma van Van Veen wordt in twaalf landen uitgezonden. “Mijn programma wordt in twaalf landen uitgezonden. Dat komt door de distributie van FOX, waarvan 24Kitchen onderdeel is geworden. We zenden uit in onder meer Portugal, Finland, Turkije, Servië, Kroatië, Slovenië en Bulgarije.

Van Veen vindt het opmerkelijk dat sommige mensen hem aanbidden. “Koken wordt enorm gemystificeerd en opgehemeld door sommige mensen. Ik doe dat niet.”

Wat ik bewust doe, is het eenvoudige koken bij de mensen thuis brengen. Ik wil mensen leren koken. Ik hoop oprecht dat ze denken: ‘Dat kan ik ook.’”

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen