RTL Telekids slaat terug naar Nickelodeon

Nog geen maand nadat Nickelodeon alle Efteling-programma’s wegkaapte bij RTL Telekids, kondigt die laatste zender nu aan dat het Thomas de Stoomlocomotief overneemt van de concurrent. Dat heeft RTL vandaag laten weten. Thomas de Stoomlocomotief is volgens RTL nog altijd een ‘populaire’ kinderserie en zal vanaf 11 mei elke schooldag om 9.05 uur te zien zijn in het ‘Minikids-blok’ van RTL Telekids. Op dat tijdstip trok de zender gisteren nog 0 kijkers met Dragons: Defenders of Berk.

De serie die zich primair richt op peuters en kleuters speelt zich af op het eiland Sodor, waar stoomlocomotief Thomas en zijn vrienden allerlei spannende avonturen beleven onder het toeziend oog van De Dikke Controleur.

Thomas is een kleine, brutale stoomlocomotief die regelmatig in de problemen komt, omdat hij taken uitvoert die beter aan de grotere en verstandigere stoomlocomotieven kunnen worden overgelaten.

De serie is gebaseerd op de boeken van Wilbert Awdry uit 1945. Het karakter Thomas is ontstaan toen Awdry een houten speelgoedtrein voor zijn zoon Christopher maakte. Toen Awdry in 1972 met pensioen ging, nam zijn zoon Christopher het stokje over.

De grote doorbraak van Thomas vond plaats in 1979 toen de eerste verhalen werden verfilmd onder de naam ‘Thomas and Friends’. Het is daarmee een van de oudste tv-hits onder peuters en kleuters.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen