‘Rick Nieman ergerde zich aan RTL Late Night’

Rick Nieman stopt mede als nieuwslezer van RTL Nieuws, omdat hij zich ergert aan hoe vaak en hoe lang de Humberto Tan-show RTL Late Night uitloopt. Dat zei Albert Verlinde donderdag in Boulevard. Nieman is toe aan een nieuwe uitdaging, maar vond het volgens Verlinde naar dat het late RTL Nieuws soms wel érg laat begon. “Vroeger was bij RTL 4 het late nieuws altijd om half twaalf. Dan was je om kwart voor twaalf klaar. Maar nu kan RTL Late Night nog wel eens uitlopen“, weet Verlinde.

Het uitlopen van RTL Late Night is voor de zender geen probleem. “Dat vindt RTL 4 prima, want het is een fantastisch programma, maar het betekent dat Rick soms om vijf over twaalf nog het nieuws zat te lezen.”

Dat vond Nieman niet prettig. “Dat heeft wel een beetje meegespeeld, hebben we intern gehoord. Hij heeft gezegd: ‘Jongens, kan dat nou niet strakker?’ Dat kan niet, want dat is nieuwe tijd waarin we terecht zijn gekomen.”

De nieuwe tijd voor Rick is gewoon lekker op reis moet gaan met Sacha om mooie boeken te schrijven.”

Verlinde vindt het ‘heel erg jammer’ dat Nieman opstapt. “Nieuwslezers rijpen met de jaren en krijgen steeds meer senioriteit. Dat fantastische vakmanschap gaan we nu missen.

Bij RTL Late Night ontkende Nieman zich te ergeren aan de uitloop van het programma. “Albert Verlinde zei dat bij RTL Boulevard. Maar Albert vergist zich een klein beetje, want ik doe al een jaar het late nieuws niet meer. Het was een vergissing van Albert.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen