René Mioch baalde van Shownieuws-exit

René Mioch baalde ervan dat hij net als Eric van Tijn en Janice is ontslagen als deskundige bij Shownieuws. “Het is nooit leuk als je te horen krijgt dat je niet meer nodig bent“, vertelt de filmspecialist in weekblad Story. Mioch moest ook nog het faillissement van zijn tv-bedrijf New Haven Productions verwerken. “Jarenlang had ik er ziel en zaligheid in gestoken. Lang hadden we de wind mee, al ging het de laatste tijd steeds moeilijker. Op een gegeven moment ging er veel meer geld uit dan er binnenkwam.

Een faillissement was onvermijdelijk, aldus Mioch. “Het heeft me veel pijn gedaan. Ik wilde er alles aan doen om te voorkomen dat er ontslagen zouden vallen. Mijn zakenpartner en ik waren verantwoordelijk voor twintig mensen, die bij ons in vaste dienst zaten.

Die werknemers heeft hij meegenomen naar zijn andere tv-bedrijf FCCE. “Dat is een gezonde, goedlopende productiemaatschappij, waar ik onder andere Films & Sterren voor produceer.

Mioch heeft veel geld verloren. “Daar probeer ik niet te lang bij stil te staan. Ik troost me met de gedachte dat ik niet de enige ben die failliet is gegaan.

Kijk maar om je heen. Iedereen kent wel iemand bij wie het niet goed gaat. De kunst is alleen om jezelf op te pakken en door te gaan.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen