Peter R. de Vries vindt Telegraaf onjournalistiek

Foto: Nick van OrmondtPeter R. de Vries vindt de houding van de Telegraaf-redactie een beetje vreemd. Dat geeft de misdaadjournalist op Twitter. Aan het begin van de week werd bekend dat hoofdredacteur Sjuul Paradijs per direct opstapt, waarna de redactie hem een dag later eerde op de voorpagina. Ze liet doorschemeren dat het hommeles is tussen redactie en directie, maar, zo zegt De Vries: “De Telegraafjournalisten moeten eens echt ‘bijten’, in plaats van wat te ‘blaffen’ in columpjes… Waar is de openheid?

De Vries vindt het een merkwaardige gang van zaken. “Wanneer komt het echte verhaal over De Telegraaf naar buiten??? Er wordt teveel gezwegen en te weinig onthuld. Onjournalistiek.

De directie van De Telegraaf zou de diverse onderdelen van de krant, zoals De Financiële Telegraaf, Privé en Vrouw, willen opsplitsen, om zo meer geld te verdienen aan zijn uitgave.

Door deze opsplitsing zou Paradijs de zeggenschap over deze onderdelen verliezen en daar was hij niet blij mee. Hij is nu opgestapt, maar over de precieze reden houden betrokken partijen zich op de vlakte.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen