Peter R. de Vries bezorgt DWDD veel online ‘buzz’

Foto: SBSPeter R. de Vries bezorgt De Wereld Draait Door veel online ‘buzz’. Zijn optredens in de talkshow leiden vaak tot veel berichten op de sociale media Facebook, Instagram en Twitter. Dat blijkt uit een analyse van Buzzcapture. Naar aanleiding van het tienjarig bestaan van DWDD, voerde het bureau een analyse uit. “Opvallend is dat als Peter R. de Vries aanschuift dit vaak leidt tot veel berichten op social media. In de elf uitzendingen met de meeste online buzz was De Vries liefst driemaal te gast.”

Vooral zijn analyse over het debat tussen Wilders en Pechtold (op 16 maart) en zijn rol in de Zwarte Pietendiscussie (op 15 oktober) zorgde voor veel social media berichten. “Dat De Vries vaak als deskundige wordt gevraagd verbaasd veel mensen op social media, vooral vanwege de diversiteit van de onderwerpen.”

Op Twitter, Facebook en Instagram worden tijdens een gemiddelde DWDD-uitzending bijna 2.000 berichten geplaatst. Vaak gaan deze over de inhoud of wordt een bijzonder fragment gedeeld.

Opvallend is dat in de top-10 van seizoen 2014/2015 vier uitzendingen staan waarbij de aanslagen in Parijs en de daaropvolgende angst voor aanslagen in Nederland voor buzz zorgden. De best bekeken aflevering van het seizoen, de eerste na de aanslagen in Parijs, is ook de meest besproken uitzending op social media.

Vooral het gedicht ‘genade’ van Nico Dijkshoorn werd vaak gedeeld. Naast het thema ‘aanslagen’ staan er ook twee fragmenten in de top-10 over racisme (Zwarte Pietendiscussie en Sylvana Simons), twee muziekfragmenten (Douwe Bob & Anouk en Waylon) en twee onderwerpen uit de Nederlandse politiek (evaluatie debat en #onderwijs2032).

De Wereld Draait Door sluit vanavond zijn tiende seizoen af, om 19.00 uur op NPO 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen