Paul Witteman: ‘Humberto scoort met zieke kinderen’

Paul Witteman denkt dat RTL Late Night mede zo goed scoort, omdat Humberto Tan vaak ‘zielige’ gasten in de uitzending heeft. Dat vertelt de tv-ster vandaag in de Volkskrant. Volgens Witteman brengt Tan erg veel human interest in zijn show. “Allemaal iets meer Catherine Keyl, zoals jij dat noemt. Mensen die een kind hebben met een heel vreemde ziekte en waarvoor geld moet komen. Dat willen mensen graag zien. Daar hoef je de statistiek niet bij te halen, dat is gewoon ervaring.”

Witteman is op de hoogte van de mooie kijkcijfers van Tan. “Ja. Ik kijk het niet vaak, maar als ik het zie dan heeft dat programma een iets vrolijkere onderwerpkeuze dan Jeroen en ik hadden. Dat is volgens mij de belangrijkste oorzaak. Een vrolijkere toon en ook meer human interest.”

De focus van Pauw & Witteman lag op politiek. “En dan ga je niet ineens op zoek naar human interestachtige onderwerpen omdat je ziet dat dat scoort. Het zou ook zo obvious zijn. Dan zou iedereen zeggen: ‘God, god, tjongejonge dan heeft Humberto er erg succes mee en dan gaan zij dat nadoen.’ Dat zou armoedig zijn.

In het laatste jaar van Pauw & Witteman werd de show ingehaald door RTL Late Night. “Nee, de kijkcijfers hebben ook niets met mijn besluit te maken gehad. Ook als die op dezelfde hoogte waren gebleven, zou ik zijn gestopt. Omdat ik het lichamelijk gewoon niet meer trok.

Dat laatste jaar had er eigenlijk nooit moeten komen, aldus Witteman. “Het was beter geweest als ik een jaar eerder was gestopt. Ik zat soms zuchtend tegenover Jeroen omdat ik mij niet goed voelde en daar ging hij zich dan aan ergeren. Dan wordt het niks.

Als ik naar Amsterdam reed, dacht ik steeds vaker: ik zou liever thuis blijven vanavond, of naar de film gaan of zo. En als dat steeds vaker voorkomt, is het tijd om in te grijpen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen