Olaf Koens naar Midden-Oosten voor RTL Nieuws

Foto: RTLOlaf Koens wordt de correspondent in het Midden-Oosten voor RTL Nieuws. Dit najaar volgt hij Roel Geeraedts op, die dan naar Nederland terugkeert. Dat heeft RTL vandaag laten weten. De 29-jarige Koens heeft er zin in. “Met deze baan gaat een langgekoesterde droom in vervulling. Na tropenjaren in Rusland is het tijd voor verandering. Een andere standplaats, een andere taal, een andere dynamiek. Het correspondentschap in het Midden-Oosten is een van de zwaarste posten in de journalistiek.” 

Koens vindt het spannend. “Het wordt rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Ik kijk er ontzettend naar uit om voor RTL Nieuws, op alle mogelijke platformen, op een betrokken en persoonlijke manier verslag te doen. Van Beirut tot Bagdad, van Tripoli tot Tel-Aviv. Onbevooroordeeld, maar met oog voor de grote lijnen en het kleine detail.”

Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws, is even enthousiast. “Olaf is een journalist die -onverschrokken- overal op af stapt. Hij heeft het karakter om een van de moeilijkste regio’s ter wereld aan te kunnen.”

En het talent om juist díe verhalen te vertellen die het wespennest Midden-Oosten behapbaar maken. Via tv-verhalen, kruisgesprekken én een onuitputtelijke online aanwezigheid. In Olaf hebben we een waardige opvolger voor Roel Geeraedts en Conny Mus gevonden.

Koens is sinds 2011 freelance correspondent voor RTL Nieuws in Moskou. Hij deed onder meer verslag van de herverkiezing van Poetin, de annexatie van de Krim en het neerhalen van de MH17. Eerder dit jaar werd hij verkozen tot Journalist van het Jaar.

Olaf gaat zich net als de huidige correspondent vestigen in Tel Aviv, maar zal verslag doen uit de hele regio.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen